Succesvolle scale-up fase 

De formule van kansrijke scale-ups
 
1. De juiste man op de juiste plaats

Succesvolle ondernemers weten waar ze zelf goed in zijn. En ze herkennen ook het moment wanneer ze moeten gaan samenwerken.
Een succesvolle scale-up kenmerkt zich dan ook vaak door die extra zakenpartners die er bij kwamen op het juiste moment.

2. De kwaliteiten van het team

Zodra de startup de scale-up fase heeft bereikt, is het moment aangebroken om de juiste adviseurs met durfkapitaal erbij te betrekken. Liefst een investeerder met toegevoegde waarde, dit hoeft geen betoog.
Als je de sprong maakt en opstijgt naar een scale-up heb je een succesvolle crew nodig.
Een crew met een jarenlange ervaring in het investeren, ondernemen en/of leiding geven. Op die manier wordt het een uitgekiende en veilige sprong naar succes.  
 
3. Een startup moet doordacht zijn

Het ideale idee waarop een startup gestoeld is, wordt vaak door hardwerken en kapitaal, zo innovatief dat een heel deel van de markt niet begrijpt waarmee men mee bezig is. Een voorbeeld: heel wat mensen noemden destijds Google de zoveelste zoekmachine, terwijl het eigenlijk de eerste zoekmotor was, aangedreven door een heuse machine. Zelfs Facebook werd even beknopt omschreven als het zoveelste sociale netwerk, terwijl het dé sleutel zou blijken tot een online identiteit.

4. Verkooporganisatie

Startupinvestors kan voor iedere onderneming die naar de scale-up fase is gegroeid, over een aansluitende goed getrainde verkooporganisatie beschikken.  Op die manier kan de ondernemer zich op zijn core business focussen terwijl de verkoop in volle gang blijft. Op die manier laat je de acquisitie aan Startupinvestors over en kun je alle aandacht richten op binnenkomende klanten. Deze aanpak is niet alleen zeer succesvol gebleken in de ICT branche maar ook geschikt voor veel andere branches.
De verkopers krijgen vooraf een gedegen training en beschikken over een laptop met geavanceerde verkooptechnieken en voorbeelden.

Vrouwe Fortuna klopt bij velen aan,
doch slechts weinigen doen open.

Bent u geïnteresseerd in onze formule ? Neem geheel vrijblijvend contact met ons. 

 

Onder: is informatie te vinden over onze andere tak, de aankoop en verkoop van bedrijven. 

 

© Copyright Startupinvestors 2017.